Consultancy

Sumitra werkt al sinds 1986 als adviseur in de biologische voedingssector en heeft in de hele keten gewerkt, van het opzetten van landbouwprojecten tot het ontwikkelen van voedingsproducten met toegevoegde waarde die de markttrend volgen. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft ze Indiase en Europese bedrijven professioneel geadviseerd in product- en merkontwikkeling, bijvoorbeeld een scala aan soepen, Indiase jam, traditioneel rijstassortiment en kruidenmixen en pasta’s om er maar een paar te noemen.

Sumitra heeft hoogwaardige projecten voor voedselingrediënten opgezet, zoals saffraan en vanille, maar ook projecten met speciale rijst zoals de traditionele variëteit – Taraori Basmati. Haar professionele carrière strekt zich verder ook uit in de sector van speciale theesoorten, met het testen van meer dan 100 soorten thee en het bezoeken van theeplantages in India, Sri Lanka, Japan en Zuid-Afrika.

Ze geeft 7-daagse workshops in Nederland voor Indiase klanten in de voedingssector, innovatieve landbouw en voedsel gerelateerde technologieën in samenwerking met Nederlandse bedrijven en organisaties. Daarnaast heeft ze twee startups opgericht, waaronder product- en merkontwikkeling voor Sumiter India Organics B.V en TeaLoveSpices.nl


Sumitra biedt haar expertise aan:

Productontwikkeling en merken

het maken van recepten voor nieuwe producten en testen

Menuontwikkeling voor restaurants

Thee selecteren en koppelen aan gerechten (Tea Pairing)

Training van chef-kokscholen/jonge chef-koks in voedselingrediënten,
thee, kruiden en Indiaas eten voor jonge of ervaren koks.

Vegetarische trends & creatieve recepten, Indiase keuken & masterclasses

Voor vragen, e-mail: sumitra@indiansupperclub.com